Tässäpä toinen oiva kesäruoka, eli paistettua tai grillattua porsaan ulkofilettä ja salaattia. Mie paistoin lihan pannulla, mutta grillata tai pariloidakin voi. Joululahjaksani saamallani Jamie Oliverin parilalla olen paistanut vasta lehtipihvin, joten kaupungissa kesällä ollessa grilaustuskaa pitää ihan selkeästi lieventää pariloimalla herkkuruokaa. Kokkiystävältäni kuulin, että siinä parilassa tulisi muuten parhaat aurapekonisienet... :)

1 rs rypsiporsaan ulkofilepihvejä
nokare voita
jäävuorisalaattia
miniluumutomaatteja
kurkkua
punasipulia
oliiveja
apetina snacks feta + paprika
kastikkeeksi öljyä fetapurkista
pihville kruunuksi nokare philadelphiaa/maustevoita

Ota lihat vähintään puolta tuntia ennen paistoa pöydälle lämpiämään. Tee ensimmäisenä salaatti ja laita se hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Paista fileet nopeasti kypsiksi pannulla, parilassa tai grillissä. Asettele salaatti lautasille ja nosta päälle possupala. Laita pihville nokare tuorejuustoa ja tarjoa välittömästi.

Perushyvää ja toimivaa ruokaa, joka on mukavan nopeata valmistaa vaikkapa pihapuuhailujen ohessa. Olikin ensimmäinen rypsipossutuote, mitä tässä talossa oli. En kyllä huomannut possussa mitään eroa "tavalliseen", ihan samanlaista käppyrää oli kuin kaikki ne muutkin pihvit ja leikkeet tähän mennessä. Oikeastaan en edes välitä hirveästi possusta tällä hetkellä, liekkö tullut yliannostus? Mieluiten grillailisin ja kokkailisin broilerifileitä, kun aina ei voi naudan ulko- tai sisäfilettäkään ostaa. Nekin sopivat mainiosti salaattiin. Niin ja myös maustevoi tai muut tuorejuustot sopivat kivasti tuomaan mehukkuutta lihalle. Nopeasti pyöräyttää vaikkapa tällaisen maustevoin:


Valkosipulivoi

100 g normaalisuolaista voita
3 valkosipulinkynttä
mustapippuria
ripaus suolaa
(ruohosipulia, persiljaa)

Notkista voita lusikalla pienessä kulhossa, raasta tai purista joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää joukkoon halutessa hienonnettuja yrttejä. Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja laita jääkaappiin kovettumaan. Ota kuitenkin huoneenlämpöön hetkeä ennen tarjoilua, että voita on helpompi annostella pihveille, grillatulle maissille tms.
Voihin voi sekoittaa myös sitruunamehua, sitruunankuorta, tabascoa, sipulijauhetta, grillimaustetta...

Mie teen aika usein grilliruoalle pikaisen maustevoin niistä aineksista, mitä sattuu ensimmäisenä käteen osumaan. Juurikin valkosipuli on mieleeni, joten sitä löytyy aina. Maustevoi sopii monenlaisiin grilliruokiin ja pihveihin, voisipa sitä laittaa vaikka uuniperunallekin, jos ei käytä mitään erillistä täytettä. Nam!