369174.jpg

Tässä vuoka on vasta menossa uuniin. Eli pohjalla perunasipuli, sit punasipuli, makkara, mausteet ja juusto. Veikkaan että paistettuna tuo on on vain yksi suuri mössö ja otin kuvan jo etukäteen.

500 g peruna-sipulisekoitusta pakasteesta
1 pötkö HK:n sinistä lenkkiä
1 punasipuli
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
oreganoa
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
1-2 dl emmental-raastetta

Voitele uunivuoka öljyllä ja kaada perään perunapakaste. Leikkaa makkarapötkö neljään osaan pitkittäin ja kuutioi pötkylät melko pieneksi. Silppua sipuli pieneksi  ja laita perunan päälle ja sipulien päälle makkarapalaset. Mausta pippurilla, paprikalla, valkosipulilla ja hujauta päälle oreganoa melko reilusti. Ripottele pinnalle vielä emmentalraaste ja kaada kerma perään.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Tarjoa lisänä salaattia, minulla oli suolakurkkua ja pari tomaattia ja kastikkeeksi laitoin HK:n Potku-broilerinugettien jalapeno-juustodippiä.

HUOM : meinasin laittaa päälle tomaattisiivukerroksen vielä, kun tomaatteja on kaappi täysi. Kuitenkin huomennakin pitää syödä jotain rankan työpäivän päätteeksi, joten huomenna varmaankin loihdin jotain kananmunista, tomaatista ja sipulista... Vinkkejä kananmunien ja tomaattien tuhoamiseen otetaan vastaan!