Mansikka-vaniljarahkatortut yllä ja alla appelsiinitortut

 

Tämän talven "villitys" taitaa olla minitortut, jotka vaativat hieman enemmän näpertämistä, mutta toimii loistavasti pienenä suupalana myös niille, jotka eivät normaalisti tortuista välitä tai pitävät normaaleja torttuja liian suurina. 

torttutaikinalevyjä
paistonkestävää marmeladia (mansikka, vattu, appelsiini, luumu, omena-kaneli...)
vaniljalla maustettua rahkaa (valio)
kananmunaa voiteluun

Levitä taikinalevyt sulamaan pelleille. Kun levyt ovat sulaneet tarpeeksi, leikkaa ne kahdeksaan osaan totutun kahden sijaan, eli "normaalit" torttupohjat vielä neljään osaan. Leikkaa kulmista keskustaa kohti ja käännä joka toinen sakara keskelle, paina sakarat kiinni pohjaan (käytä tarvittaessa vettä liimana). Jos haluat voidella tortut kananmunalla, tee se nyt, voitelu ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Levitä pohjalle nokare vaniljarahkaa ja sen päälle nokare paistonkestävää marmeladia. Halutessasi voit pursottaa rahkan ja marmeladin, joka nopeuttaa operaatiota suuria määriä valmistaessa. Paista pakkauksen ohjeen mukaan sen verran, että taikina on tarpeeksi kypsää, muttei vielä niin tummaa ja kuivaa että tortut murenevat.

Miusta parhaita torttuja ovat sellaiset, missä ei ole luumumarmeladia :) Käytän usein mansikkaa tai vattua, nyt viimeisimpänä appelsiinia. Pitäisi vielä testata uutuustuote, eli omena-kaneli. Lisäksi makua ja mehevyyttä torttuihin tuo maustettu rahka tai tuorejuusto. Mie en pidä tummista tortuista, koska ne vain murenevat ja sotkevat kaikki paikat. Tästä syystä en myöskään tykkää voidella torttuja kananmunalla, koska sehän se rupeaa ensimmäisenä tummumaan :) Pieniin torttuihin menee sitten kohtuullisen vähän täytettä, koska muuten ne pursuaa uunissa yli ja suupala ei ole muuten muuta kuin marmeladia. Yläkuvassa pursottelin rahkaa ja marmeladia pikkujouluissa, jossa puhdas biojätepussi toimi pursottimena. Ei toiminut ihan niin hyvin kuin minigrip :P Minitorttujen ja rahka-epäluumun ansiosta jopa meidän perheessä tortut tekivät kauppansa, isoja ei varmaan kukaan syönyt kuin yhden vuodessa :)


Nämä ovat kyllä periaatteideni vastaisesi voideltuja :)