1205302.jpg

Lahjaksi saadut Bailey'sit hyötykäyttöön,
ennen kuin ne menevät pahaksi.
Kakku on tehty joskus laivalta saadulla Dooley's ohjeella.
Kyseessä siis kermalikööri, joka voi olla maustettuakin.
Tosi kiva maku, vähän vaihtelua.

3 kananmunaa
1½ dl sokeria
50 g voita/margariinia
1½ dl bailey'siä
2½ dl vehnäjauhoja (hieman runsas)
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja kermalikööri, sekoita ja lisää leivinjauhe-vehnäjauhoseos. Sekoita varovaisesti tasaiseksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa reilu tunti, kokeile tikulla kypsyyttä.
Tarjoa jäähtyneenä.

Paistoin kakkua melkein 1,5h että se oli kypsää ja ei-höllyvää. Keskus muistuttaa hieman sienikakkupohjaa, miun mielestä ihana koostumus ja kun pohja on rapeaksi ja toffeemaisen makuiseksi paistunut... Muuten kakku on väriltään tosi vaalea. Nam!