Kun on melkein 30 astetta lämmintä niin sisällä kuin ulkona, kannattaa saada leipomisinto ja rueta hääräilemään keittiössä. Kuva ei anna oikeutta tälle herkulle.

lasillinen kananmunia
lasillinen sokeria
½ lasillista vehnäjauhoja + loput perunajauhoja ja kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
mantelilastuja
mansikkahilloa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl mansikka-tomusokeria

Vaahdota tuorejuusto ja lisää siihen mansikanmakuinen tomusokeri. Vatkaa sekaisin ja laita jääkaappiin odottamaan. Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita varovasti sekaisin. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja ripottele pinnalle mantelilastuja (voi jättää toki poiskin). Paista 175 asteessa kypsäksi.
Kumoa (sokeroidulle) leivinpaperille ja anna jäähtyä hetki, levitä päälle mansikkahilloa ja jääkaapissa hieman kovettunut tuorejuustotahna. Kääri rullalle ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Luulin olleeni kovinkin omaperäinen pinkin vaahdon tehdessäni, mutta sitten tajusin että tuohan on varmaan sellaista, mitä kaikki pursottaa mm. muffinsien päälle :D Joka tapauksessa, tahna oli tosi hyvää ja sopi kivasti kääretortun väliin. Mehevöitti myös lopputulosta, tuossa päätykuvassa on vaan tosi vähän ja epätasaisesti tuota täytettä. Mantelilastut näyttää nätiltä tuossa pinnalla, mutta siitä on vielä epäonnisempia kuvia, vaan tulipahan sekin testattua vihdoin :)