1694824.jpg

Tämä on maailman parasta raparperipiirakkaa!
Tällä ohjeella on äiti perinteisesti aina piirakan tehnyt, välillä täytettä vaihdellen enkä ole vielä tämän ohjeen voittanutta löytänyt. Alkuperäisen ohjeen keksijää ei ole tiedossa.
Ajattelin että tätä voisi vielä joskus jalostaa, mutta niistä myöhemmin lisää.
Kuvasta tuli oudon oranssi :(

2½ dl piimää
2½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
kardemummaa
100 g voita/margariinia sulatettuna

raparperia
kanelia
sokeria

Sekoita järjestyksessä kaikki aineet, mie halusin maustaa taikinan lempimausteellani kardemummalla. Pilko huuhdeltu raparperi pieniksi paloiksi. Voitele ja korppujauhota pyöreä vuoka, kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle raparperikuutiot ja painele niitä vähän taikinan sisään. Sirottele sokeria ja kanelia piirakan päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä ja kauniin värinen.

Lisäksi kannattaa tarjota aina jotain kalsiumpitoista, minulla oli kanelilla ja sokerilla maustettua kevyttä kermaviiliä, kun enhän mie tajunnut mitään vaniljakastiketta tai jätskiä ostaa.
Pohjasta tuli ihanan kardemummainen, vähän pullaa muistuttava makuvivahde. Voihan siihen laittaa ihan oman maun ja täytteen mukaan mausteita.

Raperperit kasvaa mummin pihapiirissä ja mökillä, joten kaatosateessa keruusta kiitos vanhemmille. Raparperia on nyt myös jonkun verran myös pakastimessa pahan päivän varalle ja osa odottaa keittiössä hilloksi muuntumista ja osasta ajattelin tehdä soppaa :)