Makaronilaatikon muunnos, josta riittää myös pakkaseen ja töihin evääksi.
400 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
mustapippuria
suolaa
1 lihaliemikuutio
1 pss makaroonia
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
2 dl maitoa
2 dl 5% ruokakermaa
tilkka vettä tarvittaessa
pinnalle juustoraastetta
Keitä makaronit lähes kypsiksi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Huuhtele ja valuta. Ruskista jauhelihat omassa rasvassaan, lisää hienonnetut sipulit joukkoon kuullottumaan ja mausta mielesi mukaisesti (itse halusin lähestulkoon perinteistä makaroonilaatikkoa ilman munamaitoa). Sekoita jauhelihaseos ja makaroonit uunivuoassa, kaada päälle nesteet ja sekoita huolellisesti. Raasta pinnalle juustoa ja paista 200 asteessa kullanruskeaksi.
Todella maukasta ja hyvää! :) Ei kyllä kaipaa vieläkään munamaidollista makaroonilaatikkoa yhtään. Paistoin tämän isossa Hackmannin lasagnevuoassa.
Kommentit