Teinpäs minäkin kesän lopulla jogurttikakkua, josta koko blogistania tuntui hullaantuneen kesällä :) Jogurtti oli menossa vanhaksi, joten otin purkin mukaani kun lähdin maalle vanhempien ja veljen luokse ja ensimmäisenä leivoin sitten mummolassa kakun :) Kuvasta huomaa, että melko korkealla ollaan ja näkyy kauas. Voitte uskoa, että ukkoset tuolla ovat upeita, takana kun on vielä korkea vaara... Suosittelen kokeilemaan kakkua, jos ei vielä ole sitä tehnyt!

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl vanilja/vanilliinisokeria
3 dl jogurttia (miulla kevyt vadelma-boysenmarja)
2 kananmunaa
200 g sulatettua voita/margariinia

Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa keskenään. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa kullanruskeaksi ja kypsäksi, n. 45-60 minuuttia.

Kakku oli kyllä nimensä veroisesti erittäin mehevää ja maukasta! Muihin kuivakakkuihin verrattuna tämä ei ollut kuiva, vaan melko kostea ja mehukas. Harmi vain, ettei tämä kestä päivää tai kahta kauempaa! Erimakuisilla jogurteilla kakkuun saa erilaisia makuja, esimerkiksi mustikka olisi varmasti tosi hyvää... Tai banaani :P

Alkuperäinen ohje Kyökkipiika Katilta : http://olmala.vuodatus.net/blog/1875327/helppo-ja-nopea-jogurttikakku/