1539180.jpg

Vapuksi ja pakastimeen kiireisen päivän varalle tein tälläisen kokeilun, joka onnistui!
Rucolaa ei käsittääkseni kovin vahvasti suositella kuumennettavaksi kovin pitkään, kun rakenne kärsii, mutta tässä toimi tosi hyvin. Ja ensimmäisen kerran chevreä keittiössäni.

1 pkt piirakkapohja-aineksia (pirkka)
1 dl kylmää vettä
3 tomaattia
1 punainen paprika
1 sipuli
½ rasiaa rucolaa
200 g pehmeää chevreä (2 ohutta tankoa, jotka leikattu kiekoiksi, president)
1 prk 5% ruokakermaa tai maitoa
2 kananmunaa
mustapippuria
emmental-raastetta

Sekoita piirakka-aines kylmään veteen ja anna levätä täytteen valmistamisen ajan.
Kuutioi tomaatit pieneksi, mikäli kovin mehukkaita yksilöitä, poista siemenet. Kuutioi paprika pieneksi myös, silppua sipuli hienoksi silpuksi. Levitä tasaisesti vuokaan levitetyn piirakkapohjan päälle. Murustele käsissä chevre pieneksi muruksi ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Rouhi päälle reilusti myllystä mustapippuria. Levitä rucolaa (saa olla reilusti, "kutistuu" uunissa) pinnalle ja kaada munamaitoseos piiraan päälle - heiluttele vuokaa varovasti että seos leviää tasaisesti. Ripottele pinnalle vielä hieman juustoa ja paista 200 asteessa kullanruskeaksi.

1539203.jpg

Tässäpä pala piirakkaa. Lähetin osan isän mukana perheelle ja ihan tykkäsivät, vaikka chevre ei ollutkaan vanha tuttavuus. Veli jätti syömättä, kun vierasti makua enemmän. Miusta piirakka oli tosi hyvää ja rucolaa olisi saanut olla enemmänkin. Se, miksi rucolaa oli piiraassa, oli sattuman kauppaa. Koska basilika oli loppunut niin jostain piti kehitellä tarpeeksi makua ja pöydällä nökötti rucolarasia.
On muuten miljoona kertaa parempaa ja varmasti vähärasvaisempaa tämä kuiva-ainepohja kuin pakastealtaan piirakkapohjataikina! Vakiotuotteeksi voisi kaappiin ottaa.