Sain aiemmin kesällä mukavan yllätyksen, kun lähetti kiikutti ovelleni laatikollisen Starbucksin juomia. Ketju on rantautumassa vähitellen Suomeenkin, nyt pahimpaan kahvinhimoon saa ostettua kaupoista näitä lämpimässä säilyviä maitokahvijuomia sekä mansikkamaitojuomaa ja kylmähyllyistä kylmäsäilytettäviä kahvijuomia. Suomen ensimmäiset Starbucks-kahvilat aukeaa Helsinki-Vantaan lentokentälle. Koskaan ei ole ulkomaillakaan tainnut sattua näitä kahviloita eteeni ja nyt maistoin siis ensimmäistä kertaa ketjun tuotteita, oikeastaan ilman ennakko-oletuksia. Monet kaverit ovat kyllä kehuneet Starbucksin kahviloita ja tuotteita. Jokos te olette kerenneet maistaa näitä, mitä mieltä olette?

Mie juon kahvini mustana tai korkeintaan parilla jääpalalla viilennettynä, maitoa en ole käyttänyt kahvissani koskaan ja sokeriakaan en ole käyttänyt yli kymmeneen vuoteen. Niin ja maitoa semmoisenaan en ole juonut yli 15 vuoteen, joskus harvoin peitän maidon maun runsaalla määrällä kaakaojuomajauhetta. Joskus on tullut ostettua heräteostoksena lähinnä Helsingin rautatieaseman patonkipuodista junamatkalle Frezzan versioita kylmistä kahvijuomista, mutta etikettejä en ole niistä tiiraillut. Mutta Starbucksien etiketit luin tarkkaan läpi ja maistoin innokkaana. Nämä testikahvit sisältävät siis 75% maitoa, vajaan parikymmentä prosenttia kahvia, puolenkymmentä prosenttia sokeria ja 1,2% rasvaa sekä erinäisiä muita aineksia. Mansikkamaitojuomassa kahvi on puolestaan korvattu vedellä ja mansikkapyreellä.

Suurimmat odotukset miulla oli lähinnä tuon mansikkajuoman kanssa, koska oletin senkin olevan kahvia, kunnes luin tarkemmin pienen präntin. Maku oli kyllä mukavan mansikkainen, mutta tästä maistui maito eniten läpi. Ja hirmuisen makeakin se oli, joten ehkä tätä en itse ostaisi. Perus coffee frappucino oli lähinnä tavallista maitokahvia, hyvää kylmänä. Oma suosikkini oli mocha chocolate flavour frappucino, jossa siis kahvi oli maustettu suklaalla. Melkein tasaveroisena mocha chocolatin kanssa pidin tölkitettyä double shottia, jonka onnistuin avatessa purskauttamaan myös paidalle ja keittiön seinille. Kaikki juomat jättivät pienen kalvon suuhun, johtuen maidon sisältämästä rasvasta ja ehkä myös vähän sokeristakin. Kuitenkin voisin ostaa näitä kahvijuomia toistekin. Toivottavasti näitä kuvan juomia saa suoraan myös kylmiöstä jossakin, koska ainakin miulle tämmöiset tuotteet ovat hetken mielijohdeostoksia ja ne pitäisi päästä nauttimaan heti, eikä odotella tuntitolkulla niiden viilentymistä. Mutta ehkäpä tyyppaan ne kylmätiskin Starbucksit seuraavaksi, kun niitä näytti tuossa lähi-Valtsussakin olevan. Hintaa per purkki taisi olla pari kolme euroa.