Sain pari viikkoa sitten testattavakseni Aqvian hiilihapotuslaitteen ja heti alusta alkaen mielessäni pyöri, että pitääpä kokeilla kuplavettä myös lettutaikinaan. Letuista tuli kuplaveden ansiosta mukavan rapsakoita ja pienet letut muistuttivat jopa hieman amerikkalaisia pannukakkuja. Jaoin taikinan siis kahteen osaan ja toisesta puolikkaasta tein suolaisia isoja lettuja ja toisesta pieniä makeita lettusia.

Muistakaahan käydä samalla osallistumassa blogissani olevaan kilpailuun, jossa yksi lukija palkitaan Aqvian hiilihapotuslaitteella. Palkinnon arvo on n. 135 euroa ja voittaja saa valita laitteen värin itse neljästä vaihtoehdosta. Kilpailun löydät klikkaamalla tästä!

3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
ripaus suolaa
3 rkl ruokaöljyä
2 dl hiilihapotettua vettä
3 rkl (ruoko)sokeria
voita paistamiseen
 
kinkku-kurkkusalaattitäyte suolaisille letuille
mansikkahillo makeille letuille
 
Sekoita kananmunien rakenne rikki kulhossa ja vispaa joukkoon vehnäjauhot. Lisää mukaan maito ja ripaus suolaa, loraus öljyä. Anna turvota puolisen tuntia. Sekoita joukkoon hiilihapotettua vettä (n. 6 sekunnin painallus) ja sekoita nopeasti, vältä turhaa vatkaamista etteivät kuplat karkaa. Kaada noin puolet taikinasta pieneen kulhoon ja lisää siihen sokeria. Paista voissa pannulla ohuita lettuja ja tarjoile suolaiset letut suolaisen täytteen kanssa ja makeat letut makean täytteen kanssa. Paistovaiheessa huomaat, jos taikinaan tarvitsee lisätä esim. nestettä tai jauhoja lisää. Älä kuitenkaan käytä liikaa kuplavettä suhteessa maitoon, ettei letuista tule liian kovia.
 
Hyviä olivat molemmat letut, reunoista tuli rapsakoita ja ne olivat kuohkeampia verrattuna "tavallisiin" lettuihin. Kinkkutäyte sopi hyvin letuille ja suosittelen sitä kokeilemaan. Muutenhan letut voi päällystää sillä, mistä itse tykkää.
 
 
Kinkku-kurkkusalaattitäytteiset isot letut
 
 
Pienet lettupannulla paistetut makeat letut, päälle vielä nokare hilloa ja eikun herkuttelemaan!