Toissapäivänä tein nopeaa ja kevyttä lisuketta kanapitaleipien kaveriksi. Kesäisiä aineksia ja maukasta oli, vaikka ulkonäkö ja rakenne vähän kärsikin odottamisesta, kun ruokailijat saapuivat pöytään 40 minuuttia myöhässä. Tarjoillessa pinnalle  laitoin vielä raastettua grana padanoa.

 4 jumboherkkusientä
1 kesäkurpitsa
2 isoa kesäsipulia
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
persiljaa ja parmesaania koristeeksi

Leikkaa herkkusienet pienemmiksi palasiksi, pilko kesäkurpitsa ohuiksi paloiksi ja suikaloi sipulit. Paista ensin herkkusienet voinokareen kanssa melkein kypsiksi, lisää joukkoon sipulit ja anna kuullottua. Lisää lopuksi joukkoon kesäkurpitsat (lisää tarvittaessa nokare voita) ja paista nopeasti, ettei kesäkurpitsa kerkeä lötkistyä liikaa, vaan säilyttää vielä rapsakkuuden. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää lopuksi hienonnettua persiljaa ja raasta halutessasi pinnalle maukasta juustoa, kuten parmesaania.

Hyvää ja kivaa lisuketta ruoalle, vaikkakin kesäkurpitsa meni yli ja ruoka joutui odottamaan aivan liian pitkään. Onneksi muut ruoat sai pelastettua ja ne eivät kärsineet viivästyksestä! Tähän kävisi kivasti myös kirsikkatomaatit, muut yrtit ja vihannekset. Lisäksi tästä tulisi huomattavasti parempaa muurikalla paistettuna, saisi rapean pinnan eikä tila pannulla loppuisi kesken :) Lisuke riitti hyvin neljälle henkilölle, taisipa pieni nokare ruokaa jäädä vielä seuraavalle päivälle.