Tämä on erinomainen täyte uuniperunoille! Hieman hintava, mutta pitäähän opiskelijankin joskus nauttia!

1 prk Olympia-sulatejuustoa
1 pkt kylmäsavustettua poroleikkelettä (100g) tai vastaavaa (mulla oli viimeks hallista ostettua 50g)
½ punasipulia
roseepippuria
suolaa

Hienonna poro tosi pieneksi silpuksi ja poista kaikki kalvot tai muut valkeat jutut, jos sellaisia on. Silppua punasipuli pieneksi ja yhdistä poron kanssa. Vatkaa sulatejuusto pehmeäksi kulhossa ja lisää silputut ainekset ja mausta varovasti suolalla. Roseepippuria kannattaa hieman murskata, mutta ei käyttää kokonaisia eikä varsinkaan jauhetta. Sellainen sopiva murska on parasta. Anna maustua jääkaapissa, tarjoa uuniperunan täytteenä.


(Kaupan valmiit vakuumipakatut leikkeleet ovat ainakin tasalaatuisia, mutta tuolta kauppahallista ostetussa porossa oli jotain valkeita "kiinnikkeitä" jotka lihaperfektionistinä leikkelin irti.. Meni muuten ihan helvetisti aikaa!)