381847.jpg

381975.jpg

En ole koskaan tehnyt ja lienekkö syönytkään kinkusta tehtyä lasagnea. Mutta nyt on jo muutaman viikon tehnyt kinkkuversiota mieli ja tänään sitä sitten tein. Ja syynä oli myös se, että oli pakko testata tuota uutta Hackmannin pienempää lasagnevuokaa, että mahtuuko tuollainen miun normaalikastike siihen vaiko ei. Se isompi vuoka jäi vajaaksi... Juuri sopivan kokoinen siihen neliön malliseen!

250 g Korpelan kevyitä kinkkusuikaleita
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
500 g paseerattua tomaattia
1 prk ruokakermaa
½ dl sweet chili saucea
150 g punaleima emmentalia raasteena
mustapippuria
merisuolaa myllystä
ripaus sokeria
oreganoa
2 rkl vehnäjauhoja
vettä

lasagnelevyjä
150 g punaleima emmentalia raasteena

Pilko sipulit ja valkosipulit hyvin hienoksi silpuksi ja kuullota niitä noin 10 minuuttia isossa pannussa öljyn kera. Leikkaa sillä välin paprika hyvin pieneksi kuutioksi ja lisää sipulien joukkoon hautumaan. Hauduta noin 5 minuuttia. Lisää kinkkusuikaleet ja hauduta niitäkin hetki ja lisää sitten paseerattu tomaatti ja ruokakerma. Huuhdo purkit vielä tilkkasella vettä ja kaada nekin pannuun. Lisää mausteita ja tarkista maku, sokeria ihan sitä varten että taittaa vähän tomaatin makua, oon lukenut tän lehdistä... Tee osanestesuurus tilkasta vettä ja nokareesta jauhoja, sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena nauhana pannuun, sekoita hyvin. Anna pulpahdella ja hautua vaikkapa varttitunti. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen ja lisää kastikkeen joukkoon 1 pss emmentalraastetta. Sulattele ja sekoittele joukkoon huolellisesti. Tarkista maku taas. Jätä miedolle lämmölle odottelemaan.

Käytin Hackmannin uutta pientä lasagnevuokaa, joka on teflon-pintainen, joten ei tarvitse öljytä. Että rasvaa vuoka, jos tarvitsee... Levitä hautunutta kastiketta vuoan pohjalle ja peitä se tasaisesti lasagnelevyillä. Laita seuraavaan kerrokseen kastikkeen päälle kourallinen juustoraastetta ja sitten levyt. Jatka näin, kunnes kastikekattila alkaa uhkaavasti huveta. Viimeiseen kerrokseen tulee lasagnelevyjen päälle vain kastiketta ja loput juustot. Miun kastiketta jäi hitusen liian vähän ja lourautin päälle vielä pannun huuhdevedet. Työnnä vuoka varovasti uuniin ja anna kypsyä täydelliseksi :) Siihen menee noin 40-60 minuuttia.

Tarjoile raikkaan salaatin ja veden kera.