496310.jpg

1 pkt tuore-fettucinea (pirkka _luomu_ tällä kertaa)

1 prk isoäidin kermakastiketta (valio)
75-125 g korpelan kevyttä kinkkusuikaletta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
oreganoa
mustapippuria
valkopippuria
suolaa
vasikanfondia
1 rkl taco-tuorejuustoa
1 dl vettä

Kuullota sipulisilppu ja hienonnettu valkosipuli voissa pienessä kasarissa. Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisää kastikepurkin sisältö ja kinkkua oman maun mukaan. Mausta ja maista. Mikäli kastike tuntuu liian tuhdilta, lisää hieman vettä. Lisää lopussa nokare tuorejuustoa pyöristämään makua. Anna porista miedolla lämmöllä koko ajan.
Tarjoa lihaliemessä keitetyn tuorepastan kera. Tökkäsin koristeeksi pakastettua basilikaa, joka ei kestä siis pakastusta... Meni hetkessä rumaksi ja lötköksi.

Lisukesalaattina oli seuraavanlaista
jäävuorisalaattia
1 tomaatti
pätkä kurkkua
1-2 rkl sipulisilppua (säästä kastikeaineksista hieman)
pala vesimelonia
mustapippuria
pieni turaus salaatinkastiketta

HUOM: lopputulos oli kastikkeessa kuin suoraan telkkarin flora kevyt&paksu-mainoksesta, jossa se eka kastike lurahtaa pastan läpi kuin vesi. eli aika juoksevaa oli, että kannattas ehkä suurustaa.. tai siis, pidän yleensä paksuista kastikkeista, joista voi nauttia. eli suurustetta kehiin seuraavalla kerralla!