1082876.jpg

Vähän ruma kuva, mutta maku oli loistava.
Mutta joo, olin perjantaina vahtimassa pikkuveljeäni ja isä oli tehnyt tälläistä porokiusausta valmiiksi. Lisäksi söimme tekemääni edam-kuutioilla ja oliiveilla koristeltua salaattia.
Poro on kyllä hyvää!


1 kg peruna-sipulisekoitusta
100 g kylmäsavuporoleikkelettä
maustepippuria
suolaa
4-5 dl kerma-maitoa

Suikaloi kylmäsavuporoleikkele hyvin pieneksi. Sekoita se perunasipulin joukkoon voidellussa vuoassa. Mausta kerma-maitoseos suolalla ja pippurilla, kaada vuokaan ja paista 200 asteessa noin tunti.
Tarjoa raikasta salaattia lisänä.

Poron määrä voi tuntua pieneltä, mutta koska se on niin voimakasta, pieni määrä riittää antamaan tarpeeksi makua, olemaan kuitenkaan liian läpitunkevan voimakas. Tämä ei koske kuitenkaan käristyslihaa, ainoastaan kuivattua tai savustettua poroa.