Tuossa joskus muutama viikko takaperin tein elämäni ensimmäisen kerran mureketta.
Tätä tein siis myös perheelleni ja hyvin kelpasi.

700 g naudan paistijauhelihaa
1 pss sipulikeittoaineksia
1 prk kermaviiliä
1 sipuli
mustapippuria
sipulijauhetta
paprikajauhetta
suolaa
ripaus korppujauhoja tarvittaessa
pieni pakastepussillinen suppilovahveroita
koskenlaskija-juustoa

Anna sipulikeiton turvota kermaviilissä ja sekoita joukkoon hienoksi silputtu sipuli, mausteet ja jauheliha. Sekoita massa tasaiseksi ja anna levähtää hetki. Levitä käsin taputtelemalla  murekemassa leivinpaperille. Jaa pinnalle pilkotut juustokuutiot ja sulatetut, kuivaksi paistetut suppilovahverot ja kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Paista syvässä astiassa kypsäksi, n. 50min 175 asteessa, tai kunnes ruoka on kypsää.
Lisänä tarjoiltiin kaupan pakastealtaan valkosipuliperunoita, lisänä öljyyn ja suolaan murskattua valkosipulia sekä maitokermaseos. Suolakurkut ja punajuuret sekä valmis kermakastikepussi sopivat ruoan kanssa vallan mainiosti.

Ensimmäiseksi murekekokemukseksi oikein onnistunut kokeilu. Tuolla murekemassan ohjeella tulisi ihan mielettömän hyviä lihapullia...
Sanoin äitille ruokaa laittaessa, että sieniä tulee ihan liikaa ja oikeassahan mie olin, sienten määrästä noin puolet olisi riittänyt. Juustoa oli pikkuveljen mielestä liikaa, hurahti nimittäin koko paketillinen. Vähemmälläkin olisi onnistunut. Nestettä irtosi paiston aikana tosi paljon, joten kannattaa varata tarpeeksi iso vuoka ettei satu vahinkoa. Voi muuten olla, että ohjeesta puuttuu jotain, kun en ihan tuonne asti muista :D

Tämän jälkeen uskaltaa toistekin tehdä mureketta, jota kohtaan miulla oli suuria epäilyksiä, kenties johtuen niistä muistoista kivikovasta, mauttomasta murekkeesta ja luumuylläreistä :D