1714582.jpg

Ostin ekan kerran vuosiin couscous-paketin ja hetken mietittyäni päädyin tekemään salaattia, johon sain innostusta Ihanat tomaatit-blogista. Ohjeen couscous-määrä on suuntaa antava.
Salaatin kaveriksi kävisi myös pihvi tai kanafile.

2½ dl couscousia
2½ dl vettä
tilkka kanafondia
1 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl limemehua
(tais kyllä mennä mehuja enemmänkin)

½ kurkku
2 isoa tomaattia
2 isoa kevätsipulia varsineen
200 g patros-fetaa

Keitä vesi ja lisää couscous-ryynit sekaan. Anna hautua kannen alla 5min ja sekoita rakeiseksi. Lisää tilkka öljyä ja sitrusmehuja ja anna jäähtyä.
Pilko kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi ja viipaloi uudet sipulit varsineen. Leikkaa fetasta pienehköjä palasia. Sekoita vihannekset ja feta keskenään ja lisää haluamasi määrä couscousia salaattiin.
Sekoita huolellisesti sekaisin ja anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Koska mielestäni salaatti jäi melko kuivaksi, käytin kastikkeena hieman Rajamäen vaaleata balsamico-kastiketta, kävi sen kanssa paremmin kuin sen tumma vastaava.

Todella hyvää! Nyt pitäisi muita couscous-reseptejä etsiä ja kokkailla siitä vähän lisää. Edellisestä käyttökerrasta kun on varmaan 5v aikaa jo...
Koska salaattia tuli aika paljon yhdelle hengelle, niin paistoin sitten tänään loppusalaatin kaveriksi kanafileen, jonka löysin pakastimesta ja lisäsin salaattiin tomaatin sekä kevätsipulin tuomaan mehukkuutta.