Blogiani seuranneet varmaan ovat huomanneet, että yksi lempimausteistani on kardemumma, jota tuleekin ripsittyä vähän jokaiseen makeaan leivonnaiseen, johon se vähänkin sopii. Kermaviili oli mennyt pari päivää sitten vanhaksi, joten upotin tähän senkin ja limejuomaa tehdessäni syntyneet limen hedelmälihat. Tuo limejuoma on muuten kanssa yksi kestosuosikeistani! :) Tämä kakku on tehty maailman parhaan banaanikakun ohjeen pohjalta. Nam! Käytin muuten pitkästä aikaa silikoonivuokaa, joiden kanssa en ihan sinut ole vieläkään. En uskaltanut laittaa löysää taikinaa vuokaan, ennenkuin olin kevyesti sipaissut sulaa voita siihen. Nättihän tuosta pinnasta tuli, eikä kakkukaan jäänyt kiinni.

2 kananmunaa
2 kkp ruokosokeria (mulla oli 1 dl ruokokidesokeria ja 1 dl luomuruokosokeria)
(9 limen hedelmälihat, jääneet yli siivilöinnissä)
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
1 prk kermaviiliä
150 g voita sulatettuna
2 kkp vehnäjauhoja
vajaa putkilo kardemummaa (oisko n. 1-2 rkl / 5 g)

Sekoita kaikki ainekset järjestyksessä isolla lusikalla kulhossa. Kaada löysä taikina silikoonivuokaan tai korppujauhotettuun metallivuokaan. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa jäähtyneenä.

Tämä on kyllä maailman helpoin kahvikakkuohje! Taikina syntyy sillä välin, kun uuni lämpeää paistovalmiiksi. Taikinana tämä on hyvää ja paistettuna myös, tykkäsin tosi paljon. Eikä tämä ollut mitenkään liian kardemummainen, ainakaan miun makuun - limeä tosin oli niin vähän, ettei sitä lopputuloksesta maistanut :) Jokainen voi tuunata tätä peruspohjaa (= ohje ilman limeä ja kardemummaa) miten tahtoo, voi lisätä pari banskua, suklaarouhetta, kaakaojauhetta, mausteita... Takuuvarma hitti!
Miun jo edesmennyt mummoni teki tosi hyvää kardemummapiirakkaa, jossa oli sellainen kiva muruseos pinnalla. Harmi, ettei sitä ohjetta ole löytynyt noista resepteistä, mitkä sain perinnöksi. Se oli nimittäin maailman parasta kardemummaleivonnaista! Ja toinen on miun ja isän kaipaama "saaripiirakka". Voi mitä makumuistoja vuosien takaa...