Viime viikolla kävimme kavereiden kanssa Suurta Pekonikeskustelua Facebookissa. Löysin nimittäin linkin pekonihilloon, josta tämä kaikki sai alkunsa, niin keskustelu kuin oheinen ruokakin. Samalla tuli bongattua pekonitaivas, eli Republic of Bacon ja sen FB-sivukin. On ilo huomata, että myös moni ystäväni tykkää pekonista, sillä tämän reseptin idean olen saanut kaveriltani. Kiitos vaan J ainesosien jakamisesta kanssani, hyvää oli! :) Jännästi tuo erilaista vivahdetta ruokaan tässä käytetty hunaja, joka siis antoi jännää makeutta ruokaan olematta kuitenkaan liikaa lälly tai siirappinen (toisaalta tehdäänhän pekonista candy baconiakin fariinisokerin kanssa...). Tämä on minun näkemykseni tästä ruoasta annettujen raaka-aineiden perusteella, toivottavasti lopputulos oli kuten ystäväni tarkoitti. Valitettavasti oheinen kuva ei anna ruoalle oikeutta, oli virhe laittaa keltainen ruoka keltaiselle lautaselle ja vielä mustalle alustalle. Vähemmästäkin verkkokalvot tuhoutuu. Mutta onneksi ruoka oli hyvää! Ja pekonihan on hyvää aina.

2/3 pkt rakettispaghettia
200 g pekonia
2 kesäsipulia
3 valkosipulinkynttä
ripaus chilijauhetta 
½ dl sweet chili saucea
2 rkl hunajaa
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
3 kananmunan keltuaista
1 pss mozzarella-emmental -raastetta (pirkka)
mustapippuria
suolaa tarvittaessa

Pilko pekonit isohkoiksi palasiksi kuivalle ja kylmälle pannulle. Paista pekonipaloja hetki, lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja anna ruskistua, varo polttamasta. Lisää pannulle chilijauhetta, sweet chili saucea ja hunaja. Anna muhia hetki ja lisää raastetut valkosipulinkynnet, pyöräytä sekaisin. Sekoita juustokermaan keltuaiset, juustoraaste sekä runsaasti mustapippuria. Kaada pekonipannun sisältö ja kerma-juustoseos kattilaan keitettyjen ja valutettujen spaghettien päälle. Sekoita ja anna juuston sulaa hetki. Tarjoilessa pinnalle voi rouhia lisää pippuria.

Hyvää ja vähän erilaista, kun vertaa pasta carbonaraan. Mozzarella-emmental toi ruokaan oman rakenteensa ja miedon makunsa (älä säikähdä alussa venyvää ja kumimaista lopputulosta, se kyllä tasoittuu), sipulit makeutuvat jännästi hunajasta ja chili tuo kivaa potkua. Mulla ei ollut tuoretta chiliä, niin korvasin sen siksi jauheella ja soossilla. Mutta tuore olisi varmasti parempaa. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun laitan pekonipastaan vain keltuaisia, normaalisti olen käyttänyt koko kananmunan. Kannattaa kokeilla tuota hunajaa, miksei vaikka peruscarbonarassa.