Tein muutama viikko sitten makaroonilaatikon tapaista vuokaruokaa, jonka pakkasin folioon, sanomalehtiin ja pyyhkeeseen ja kiikutin paperikassissa lapsuudenkotiini myös muiden maisteltavaksi. Ruoka teki hyvin kauppansa, pekoni antoi kivaa savuista makua ja tummat makaronitkin antoivat oman sävynsä ruokaan. Sen kummempaa alkuajatusta miulla ei ruoan suhteen ollut, nakkelin vaan kaapeista aineksia yhteen. En tee munamaitoa sisältäviä ruokia, joten jos ei kovin irtonaisesta ruoasta tykkää, niin ainahan mukaan voi laittaa pari kananmunaa. Enkä osta nauta-sikajauhelihaa, niin tässä yhdistyi molempien eläimien paremmat puolet herkulliseksi lopputulokseksi, mehevää ja maukasta tuunattua makaroonilaatikkoa!  Kunnon comfort foodia flunssailun päätteeksi:)

170 g amerikanpekonia
240 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
jauhelihamaustetta
mustapippuria
aromimaustetta (maustekauppa)
savupaprikaa (maustekauppa)
valkosipulirouhetta (maustekauppa)
1 prk kolmen sipulin ruokakermaa + tilkka vettä purkin huuhteluun
1 pss tummia makaroneja
1 lihaliemikuutio
vettä 
150 g emmental-mozzarellaraastetta
 
Saksi pekonit pieneksi silpuksi kylmälle pannulle ja laita levy päälle. Ruskista pekonipaloja hetki ja lisää sitten jauheliha joukkoon ruskistumaan. Ruskistuksen loppuvaiheessa lisää joukkoon myös hienonnettu sipuli ja kuullota. Mausta reilulla kädellä mieluisilla mausteilla. Keitä makaronit puolikypsäksi lihaliemellä maustetussa vedessä. Kauho makaroni uunivuokaan (keittolientä saa tulla mukaan), lisää joukkoon jauheliha-pekoniseos ja ruokakerma. Sekoita ja lisää tarvittaessa makaronien keitinlientä. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 175 asteisessa uunissa kunnes, ruoka on saanut kauniin värin. 
 
Hyvää! Kannattaa kokeilla vähän erilaista makaroonilaatikon valmistustapaa. Pekoni toimi hyvin, antoi paljon makua ja lihaisuutta ruokaan. Ruoka on tosiaan irtonaista mutta mehevää, koska nestettä laitetaan kuitenkin samalla tavalla kuin makaroonilaatikkoon, laitan yleensä osan kermaa ja osan lihalientä. Maidottoman tästä saa käyttämällä pelkkää lientä ja korvaamalla juuston korppujauheella. Aiempia tekemiäni pastavuokia löytyy tämmöisiä, kuten juustoinen pastavuokatomaattinen ja kermainen pastavuoka ja koskenlaskijan makaroonilaatikko